Scrapbog – hvad er det? Scrapbooking for begyndere

Scrapbook Set

Holdt du som barn også af at nørkle med erindringsbøger, dagbøger, poesialbums eller vennebøger? Helt aktuelt oplever disse kreative nørklealbums nu et comeback som scrapbog og er i dag blevet til en ægte trend blandt nørklehobbyerscrapbooking (også kaldet scrapping). Scrapbooking stammer fra USA og er der en kæmpetrend. Derovre er der allerede millioner af hobby-nørklere, der scrapper. “Grib fat i drømme og erindringer” lyder mottoet her. I dag hedder nørklealbummerne scrapbøger eller smash bøger – og udføres som helt personlige og individuelle lav selv bøger af stadig flere DIY-elskere.

Scrapbook Sets & Accessories

Scrapbook sæt & tilbehørs

Fra 199,00 kr inkl. moms plus  Forsendelse

Har du lyst til noget kreativt? I denne artikel kan du læse alt om vores nye produkterscrapbog sæt, der kan udvides i det uendelige, og du kan starte med det samme. Du kan endvidere få at vide, hvad en scrapbog er, hvordan scrapbooking foregår, hvad du har brug for af materialer, og hvordan du bedst kommer igang. Klik dig igennem de vigtigste emner omkring scrapbooking:

Scrapbøger / scrapbooking – hvad er det, og hvad kan jeg lave med det?

Men hvad er scrapbooking? Jo, ved scrapbooking bliver dine kæreste minder i form af fotos forskønnet og fastholdt sammen med andre nørklerekvisitter og udsmykninger i en klippe-klistre bog (scrapbog) og hos myphotobook i en fotobog eller et fotoalbum. Således kan man virkelig opleve billeder! Det inspirerer til nye ideer og minder om ting, der også kunne passe ind: regninger, billetter eller postkort. Med dine egne papirstumper bliver enhver scrapbog til et enestående kunstværk. Den perfekte DIY-hobby for fans af kreative lav selv ting også! Vi elsker det og tilbyder hos myphotobook scrapbooking begyndersæt, hvormed du hurtigt og nemt kan lave dine egne scrapbøger. Yderligere inspiration til scrapping findes på vores side med scrapbooking ideer, inklusiv scrapbooking tips og scrapbooking eksempler.
Scrapbooking opstod i mormon-kulturen allerede i 90erne. Religionen, der stammer fra USA, lægger stor vægt på påskønnelse af familien. Mormon-kvinderne klippede og klistrede gerne erindringsbøger med fotos, tekster og dekorationer.

Scrapbook tilbehør – hvad har man brug for til sin første scrapbook?

Scrapbooking deco box

il grundudstyret for enhver scrapbog fan hører noget scrapping materiale. For det første har du brug for en samlebog, et fotoalbum eller en fortrykt fotobog, f.eks. fra myphotobook. Et ringbind egner sig også glimrende, da man fint kan bladre i det og klæbe siderne godt til. Yderligere tilbehør inkluderer det kulørte scrapbooking papir og indlægsbladene. Dette kan være i forskelligt design og mønstre. På papiret klæbes fotos og andet nørklemateriale og deko-rekvisitter, hvormed du kan udsmykke, forskønne og individualisere din scrapbog. Vi har sammenfattet scrapbog deko-materialet til dig i en lille liste:
Fra 26,00 kr inkl. moms plus  Forsendelse
Deko-materiale til din scrapbook:
  • Kulørt klæbebånd: washi tape, papir tape, masking tape
  • Udstansningsdele
  • Sticker: f.eks. puffy sticker, 3D sticker, alfabetsticker
  • Vimpelkæder
Mange deko-materialer til scrapping hobbybrug har deres helt eget navn, der for det meste stammer fra USA.
Fra 82,00 kr inkl. moms plus  Forsendelse

Scrapbook sæt & scrapbook sæt light

Når du så først har opdaget, hvad scrapbooking er for dig, så er sorterede klippe-klistre sæt – scrapbooking sæt, som dem fra myphotobook – specielt interessante – tit også billigere som enkeltdele. I de kreative scrapbook sæt og scrapbog sæt light, som du sagtens kan bruge som begyndersæt, er der alt, hvad du har brug for, for at kunne gå direkte igang. Diverse scrapbooking skabeloner og deko-sæt gør arbejdet lettere for dig her. Du kan vælge mellem vores klassiske scrapbook sæt inklusiv et scrapbooking album, scrapbooking papir, retrobilleder og en dekobox samt scrapbook sæt light, som indeholder en trykt fotobog med spiralindbinding og en dekobox:

Scrapbook Set

Scrapbook sæt

Med scrapbook sæt laves alt i hånden. Du modtager et fotoalbum, som du kan lægge scrapbooking papiret ind i. Til udsmykning af siderne får du retrobilleder samt en dekobox.  
Fra 231,00 kr inkl. moms plus  Forsendelse
Scrapbook Set Light

Scrapbook sæt light

Hvis du allerede kender fotobogen og nu gerne vil prøve noget andet, er scrapbog light sættet perfekt til dig!
Fra 199,00 kr inkl. moms plus  Forsendelse

Scrapbooking Video

Glæd dig allerede nu til det, der venter dig i vores scrapbooking begyndersæt og kig på scrapping videoen, hvori vi viser dig hele indholdet!

Scrapbooking dekobox

Dekobox, der fås i tre forskellige udførelser – alt efter tema for din scrapbog, indeholder mere end kun stickers i forskellige materialer: blandt andet også kort (cardstock) med søde motiver og citater eller udstansningsdele af papir. Hele kittet består af i alt 355 enkeltdele. Dekorationerne er meget varierede, og du får det hele med det samme.
 

Scrapbooking stickers

12 fortryllende ark med stickers: fra tykkere chipboard stickers, der ligner udstansningsdele, over klistermærker med transparent baggrund og glimmer, til små 3D puffy stickers – det hele er der. Motiver: f.eks. sutter, skyer, hjerter, stjerner, dyr.

Vimpelkæder

6 små vimpelkæder med tre- og femkantede dele kan takket være den anbragte klæbestrimmel klæbes ind uden problemer. Forbundet med en sød snor egner de sig perfekt til hjørnerne i din scrapbog.

Washi tape

Papirklæbebåndet til dekoration af siderne og indklæbning af fotos fås i 3 forskellige varianter: påtrykt små kulørte hjerter eller grønne prikker og som transparent hjertebånd.

Store deko-kort

20 noget større papirkort (10 x 10 cm) med dyre- og skymotiver, korte citater samt forskellige sjove mønstre eller afmærkninger til babys første ord er super nemme at skrive på og klæbe ind.

Små deko-kort

Med de 20 små deko-kort (5 x 5 cm), herunder 12 med tal til babys første måneder, er det muligt at dokumentere det helt særlige første år på skønneste vis. De resterende kort har mønstre med skyer, små babyfødder og stjerner.

Scrapbooking stickers

12 sjove ark med stickers: fra tykkere chipboard stickers, der ligner udstansningsdele, over klistermærker med transparent baggrund og guldfolie, til små 3D puffy stickers – det hele er der. Motiver: f.eks. pile, is, muntre citater.

Vimpelkæder

6 små vimpelkæder i sort, grøn, blå og rosa med tre- og femkantede dele kan takket være den anbragte klæbestrimmel klæbes ind uden problemer. Forbundet med en sød snor egner de sig perfekt til hjørnerne i din scrapbog.

Washi tape

Papirklæbebåndet til dekoration af siderne og indklæbning af fotos fås i 3 forskellige varianter: påtrykt kulørte og gyldne prikker eller hallo-citater og som transparent hjertebånd.

Store deko-kort

20 noget større papirkort (10 x 10 cm) med korte citater samt forskellige sjove mønstre som striber, prikker, siksak eller små hjerter med guldfolie er super nemme at skrive på og klæbe ind.

Små deko-kort

Med 20 små deko-kort (5 x 5 cm) til at skrive på og klæbe ind med motiver som regnbuer, skyer, kameraer, is, striber, trekanter samt prikkede og geometriske mønstre med guldfolie er det nemt med lav selv af fantastiske scrapbøger.

Scrapbooking stickers

12 sjove ark med stickers: fra tykkere chipboard stickers, der ligner udstansningsdele, over klistermærker med transparent baggrund, der f.eks. ser ud som frimærkestempler eller fodaftryk, til små 3D puffy stickers – det hele er der.

Vimpelkæder

6 små vimpelkæder med tre- og femkantede dele med prikker, striber eller ankre kan takket være den anbragte klæbestrimmel klæbes ind uden problemer. Forbundet med en sød snor egner de sig perfekt til hjørnerne i din scrapbog.

Washi tape

Papirklæbebåndet til dekoration af siderne og indklæbning af fotos fås i 3 forskellige varianter: gult tryk med sølvprikker, med striber eller som transparent hjertebånd.

Store deko-kort

20 noget større papirkort (10 x 10 cm) med korte citater samt forskellige sjove mønstre som flyvemaskiner, siksak eller striber med sølvfolie er super nemme at skrive på og klæbe ind.

Små deko-kort

Med 20 små deko-kort (5 x 5 cm) til at skrive på og klæbe ind med motiver som ankre, skibe, kameraer, dråber, striber og sølvfolie samt afmærkninger til korte notater er det muligt at lave sin egen rejsedagbog til enhver tid.

  • Baby
  • Trend
  • Travel

Du finder alt til en perfekt udsmykket baby scrapbog i vores scrapbooking dekobox “Baby”. Med de 273 dele, der er inkluderet, kan man dekorere et babyalbum på smukkeste vis. De pastelagtige farver er holdt så neutrale, at du kan udføre en individuel lav selv scrapbog, uanset om det er til drenge eller piger. De søde motiver med sommerfugle og stjerner, dekorationer med sølvfolie og glimmer samt baby-citaterne gør Baby scrapbog sættet særligt charmerende.

Scrapbooking dekobox Trend består af hele 350 dele og er udført så universelt, at den passer til ethvert scrapbog tema. Med talrige, forskellige vimpelkæder, klistermærker, deko-kort og washi tape, der delvist er udsmykket med guldfolie, er der ingen grænser for din kreativitet her. Moderne motiver som trekanter, siksak mønstre, ruder og striber samt enhjørninger, kaktus, ananas, fjer og is er super til udsmykning af enhver scrapbog.

Garanti for rejsefeber! Lav din egen scrapbog med de skønneste ferieminder. Med scrapbooking dekobox Rejse, som består af 355 dele, er det muligt med en skøn og kreativ lav selv rejsedagbog. Deko-kort, washi tape, vimpelkæder og mere end 300 diverse klistermærker lader straks sommerstemningen indfinde sig på ny. Klistermærkerne fås i rød, grøn, blå og udsmykket med sølvfolie med smukke motiver som sol, verdenskort, fisk, kufferter og skibe.

Scrapbook vejledning: Hvordan kommer jeg igang?

En scrapbook kendetegnes ved, at den ser uperfekt og hjemmelavet ud. Det er en lav selv, udført med kærlighed og kreativitet – ikke efter strikte vejledninger. Så vær ikke bange og gå roligt igang med det samme! Når du så stiller dig selv spørgsmålet “Hvordan fungerer scrapbooking?”, har vi sammenfattet de vigtigste skridt til dig. Du skal ikke først lære at scrappe – du kan bare gå igang!
PS: Man kan også scrappe et fødselsdagskort – eller også en kalender.

1. Udvælg scrapbook sæt og tema

Når du bestiller et sæt hos myphotobook, så bestem dig først og fremmest for hvilken variant: et klassisk scrapbook sæt eller scrapbook sæt light. Vælg derefter et bestemt tema til din scrapbook, så design, mønstre og farver passer sammen. Alt efter anledning kan temaer variere f.eks. mellem baby scrapbook, scrapbook som gave eller rejse scrapbook.

2. Scrapbook temaskabeloner: Baby, Travel, Trend

Efter du har besluttet dig for et bestemt tema, kan du vælge scrapbog skabeloner og bestille dem, der passer bedst til din scrapbog ide. Vores myphotobook scrapbooking sæt fås i tre tematiske varianter: Baby, Rejse og Trend. Så kan du købe alt dit fornødne scrapbooking tilbehør direkte. Efter du har besluttet dig for et sæt – det klassiske scrapbog sæt eller scrapbog sæt light – kan du udvælge dit yndlingstema og design.

Scrapbook Set Baby

Scrapbook sæt Baby

Scrapbook Set trend

Scrapbook sæt Trend

Scrapbook Set Travel

Scrapbook sæt Travel

3. Saml scrapbooking tilbehør og materiale

Når du har bestemt dig for dit scrapbog tema, kan du begynde at samle / søge efter materiale, som er egnet dertil, og som fuldender din scrapbog. F.eks. egner flybilletter sig glimrende til din rejse-scrapbog.
Fra 25,00 kr inkl. moms plus  Forsendelse

4. Select and print scrapbook photos

For at din erindringsbog er smuk og harmonisk, bør de fotos, som du gerne vil placere deri, sorteres grundigt. Alt efter hvordan du ønsker din lav selv scrapbook skal være, kan du f.eks. med det samme lade dine fotos trykke i en fotobog eller som polaroid retrobilleder.
Fra 1,00 kr inkl. moms plus  Forsendelse

5. Lav selv scrapbook: Indklæb deko og fotos

Du kan indklæbe dine skønneste fotos i bogen med kulørt washi tape, og til hver en tid lave siderne selv med andre klistermærker og stickers, udstansningsdele eller glimmerfolie.
Fra 82,00 kr inkl. moms plus  Forsendelse

6. Lav dit eget scrapbook cover

Til slut kan du placere titlen, som f.eks. “Havets brusen 2016 – vores dage ved Østersøen” på din scrapbog på coveret og f.eks. udsmykke pænt med flade strandskaller.
Fra 75,00 kr inkl. moms plus  Forsendelse

Scrapbooking – begreber omkring scrapbog hobbyen forklaret på en enkel måde

Scrapbooking er i dag blevet til en egen industri. Frem for alt i USA boomer scrapbog forretningerne hele tiden med nye scrapbooking trends og scrapbog blogs. Man taler sågar om et eget fagsprog blandt scrappere. Vi forklarer dig et par vigtige begreber i dette mini glossar:

Scrapbooking - Terms

Scrapbooking – til hvilken anledning, og til hvem?

Et scrapbook fotoalbum kan også klippe-klistres til forskellige anledninger. Mange vil gerne simpelthen fastholde deres egne, skønne oplevelser for altid, som i en rejsedagbog. Andre nørkler det sammen i forbindelse med en babyfødsel. For den, som er på udkig efter hjemmelavede gaveideer, og gerne giver dem væk – er det jo også ideelt at gøre gaverne personlige! Bedsteveninden vil helt sikkert glæde sig over en så kærligt dekoreret, individuel, hjemmenørklet fotobog. Med de morsomste øjeblikke fra jeres venskab bliver det til en sjov fotogave. Scrapbøger egner sig også perfekt til en usædvanlig oplevelsesgave. Du kan klippe-klistre den sammen med en veninde eller ven, og således mindes jeres fælles oplevelser. Scrapbøger er også skønne, personlige gaver til dine forældre eller børn – overrask dem bare!

Fotogeschenk-Idee: Scrapbook

Scrapbooking – hvor kan man købe scrapbøger?

I dag af klippe-klistre hobbyen så etableret, at der også i Danmark findes mange scrapbooking forretninger og scrapbooking online shops. Således kan du her hente skønne scrapbog ideer og købe din scrapbook. Også hos myphotobook kan du købe dit scrapbog album (inklusiv scrapbooking skabeloner og tilbehør som for eksempel scrapbooking papir).